Η ομάδα καταναλωτή

 

 

Επίσκεψη στο Υπουργείο Ανάπτυξης

 

Στις 23 Φεβρουάριου, η Ομάδα Αγωγής  Καταναλωτή που την αποτελούν μαθητές απ’ όλες τις τάξεις του σχολείου μας επισκέφτηκε το Υπουργείο Ανάπτυξης. Σκοπός της επίσκεψής μας ήταν η ενημέρωση για τον διαγωνισμό νέου καταναλωτή. Συμμετέχουμε σε αυτόν τον διαγωνισμό και φέτος με θέμα την διατροφή, έτσι ζητήσαμε πληροφορίες πάνω στο θέμα αυτό.

 

Με συνοδό τον καθηγητή κ. Μητρόπουλο, υπεύθυνο της Σχολικής Βιβλιοθήκης, στις 10:00 το πρωΐ φτάσαμε  και αφού βγάλαμε μία αναμνηστική φωτογραφία μπήκαμε στο Υπουργείο,  όπου μας  περίμενε η Διευθύντρια του Τομέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή. Ύστερα από ολιγόλεπτη συζήτηση και αφού αποχαιρετίσαμε την Διευθύντρια, μας μίλησε η υπεύθυνη για το διαγωνισμό στην οποία και δηλώσαμε τη συμμετοχή μας. Έπειτα μας μίλησε η προϊσταμένη του τηλεφωνικού κέντρου, στο οποίο οι πολίτες επισημαίνουν καταναλωτικές  παραβάσεις, οι οποίες ερευνούνται από το επόμενο τμήμα που επισκεφτήκαμε. Εκεί μας μίλησαν φυσικοί και χημικοί για τις έρευνες που γίνονται. Τέλος επισκεφτήκαμε το τμήμα που διαχειρίζεται τις διάφορες καταγγελίες  από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Επίσης σε αυτή την αίθουσα μας ξενάγησαν στο χώρο του Internet και συγκεκριμένα στη σελίδα του Υπουργείου για το θέμα της προστασίας του καταναλωτή (για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.efpolis.gr ). Έτσι τελείωσε η επίσκεψή μας στο Υπουργείο Ανάπτυξης, απ’ όπου φύγαμε με τις καλύτερες εντυπώσεις.

 

Η ομάδα Αγωγής Καταναλωτή κατά την ενημερωτική επίσκεψή της στη Γενική Γραμματεία Προστασίας του Καταναλωτή στο Υπουργείο Ανάπτυκης.

 

 

 

 

Αγγελοπούλου Σ.

Αλεξαντρή Κ.

Βασιλάκη Π.

Βογιατζή Ε.

Θεοδωρόπουλος Α.

Κάππης Ε.

Κατσιμίγκος Κ.

Κοιλιάρης Β.

Λαδικός Κ.

Παλιουδάκης Τ.

Παπούλια Ε.